23 Şubat 2017 Perşembe

Göz Enfeksiyonu ve Göz İltihabı Bedir?

Göz enfeksiyonu neden olur?
Gözlerde günlük şartlar nedeni ile ağrılar ve kanlanmalar gözlemlenebilmektedir. Bunun başlıca nedenleri kişinin gün içerisinde sürekli ışık seviyesinin yüksek olduğu ortamlarda bulunması ve gözün sürekli parlak ışığa maruz kalmasıdır. Bunun engellenmesi için yeterli miktarda ışığa maruz kalmak gerekmektedir. İş ya da eğitim gereği parlak ışığa maruz kalınmak zorunda ise mutlaka belirli aralıklarla dinlenmek gerekmektedir.
Göz iltihabı nedenleri:
Birçok nedeni olabileceği gibi en çok görülen nedeni bilgisayar ekranına uzun süre bakmak olan bu durum, kişinin göz çukurlarında ağrı hissetmesine de neden olmaktadır. Gözün renkli kısmı dışında kalan beyaz bölge, içerisinde bolca kılcal damar bulundurmaktadır. Bunlar bir kısmı da yüzeye yakındır ve en ince olanları da bu kılcal damarlardır. Gözün zorlanması ve sürekli parlak ışığa maruz kalması sonucunda göz yorulur ve kılcal damarlar genişleyerek çatlar. İlk çatlayan kılcallar yüzeye yakın olanlardır ve bu yüzden gözün beyaz kısmında kanlanmalar görülür. Çatlayan kılcalları üzerinden geçen kanı göze akıtır. Bu nedenle gözün beyaz kısmını şeffaf ve açık bir kan rengine bürünür.
Göz enfeksiyonu nasıl tedavi edilir: Göz enfeksiyonuna doğal çözüm
Göz enfeksiyonunun tedavi edilmesi için uygulanabilecek en iyi doğal tedavi yöntemleri şu şekilde sıralanabilir:
1. Göz enfeksiyonuna çay:
Çay yaprakları göz enfeksiyonunu tedavi etmek için yardımcı olabilecek birçok anti-bakteriyel bileşeni içerisinde barındıran bir bitkidir. Çay gözlerde şişmeyi ve kızarıklığı azaltarak göz enfeksiyonunun tedavi edilmesine yardımcı olur. En iyi sonuçları elde etmek için siyah çay kullanılması gerekmektedir. Çay torbası sıcak suyun içerisinde kaynatılır ve demlenerek çay hazırlanır. Demlenmiş olan çay torbası etkilenen alan üzerinde 10 15 dakika boyunca uygulanır. Ancak torbanın göze zarar vermemesi için yeterince ılındığından emin olunması gerekmektedir. Çay, ılık haldeyken gözlere zarar vermez, tam tersine enfeksiyonel durumların yok edilmesine yardımcı olur.
2. Göz enfeksiyonuna ne yapılmalı: Bal:
Bal, göz enfeksiyonuna neden olan bakteri kolonisini öldürmeye yardımcı olabilecek anti-bakteriyel özellikler içeren diğer besinlerden bir tanesidir. Bal ve su eşit miktarda karıştırılır ve elde edilen yeni karışım bir cezvenin içerisinde kaynatılır. Sonrasında bu karışım bir pamuk topağı ya da bir bez yardımı ile etkilenen alan üzerine sürülerek uygulanır. Aynı zamanda bu karışım kişinin gözündeki yabancı maddelerin de dışarı atılmasını sağlamaktadır. Bu yüzden oldukça etkili bir çözümdür.
3. Göz enfeksiyonuna hangi bitki iyi gelir: Papatya çayı:
Papatya çayı göz enfeksiyonunun tedavisinde yardım sağlamak için kullanılabilir. Ayrıca göz boyama kullanılabilir. Papatya çayı ya da çay poşetleri suyun içerisinde kaynatılır. Kaynatarak hazırlanan çay normal oda sıcaklığına gelene kadar bekletilir. Ardından etkilenen bölgeye sürülerek uygulanır. Bu şekilde gözdeki kaşıntı ve acı hisleri ortadan kalkar. Ancak tedavi sırasında gözün mikrop kapmaması için, kullanılan pamuk ya da bezin mutlaka temiz olması gerekmektedir.
4. Göz enfeksiyonu için ne yapmalı: Borik asit:
Borik asit, genellikle hafif etkileri olan göz enfeksiyonlarında güçlü bir antiseptik olarak tedavi amaçlı kullanılır. Bu madde aynı zamanda göz kanlanmasını iyileştirmeye de yardımcı olabilir. Retina ile beraber gözün irin tabakasının da temizlenmesini sağlayan önemli bileşenler içermektedir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder